Tento týden jsme na skupinovém vaření s radostí přivítali nového člena – Dominika. První setkání bylo nejen o vaření, ale i o vzájemném seznámení a opakování základních pravidel bezpečnosti a hygieny v kuchyni.
Společně jsme si připomněli, jak se v kuchyni správně chovat – být opatrní při práci s nožem, nezapomínat na mytí rukou, neochutnávat jídlo přímo z vařečky ani si neolizovat prsty, a hlavně – když si s něčím nevím rady, není ostuda se zeptat nebo požádat o pomoc.
Dominik nás příjemně překvapil – většinu těchto pravidel sám dobře znal a dokázal je i ostatním srozumitelně popsat. Rychle zapadl do kolektivu a během aktivity se přirozeně zapojil do dění.
Skupina tak opět ukázala, že kuchyně není jen místem, kde vzniká dobré jídlo, ale i příležitostí pro učení, spolupráci a budování přátelských vztahů.
Dominikovi přejeme, ať se mu u nás líbí a vaření se stane nejen dovedností, ale i radostí.